torsdag 22. mars 2012

Møte med regissør Hilde Sol Erdal

I går ettermiddag hadde vi et koslig møte med den kjente Bergens regissøren Hilde Sol Erdal, som har takket ja til å bidra med sin kompetanse på årets Hjertefred arrangement.


Vi er SÅ stolte over å ha henne med på laget! Bare se denne merittlisten;

-Hilde hadde ansvar for koreografi og iscenesettelse av Fargespill -forestillingene frem til våren 2009.

-Hun er utdannet pedagog ved Statens Balletthøyskole og har i tilegg til en karriere som profesjonell danser også arbeidet som koreograf og regiassistent for over 50 forestillinger på de største scenene i landet, for eksempel ”Hellemyrsfolket”, ”1900”, Mitt liv som hund”, ”Love me Tender”, ”Pippi”og ”Ole Brum” på DNS, – og ”Piaf” og ”Trekkspillkrigen” på Trøndelag Teater. I tilegg var hun fra – 93 til – 99 daglig leder og pedagog for Bergen Ballettskole, med 150 elever og 4 ansatte. Siden 1984 har hun instruert div amatørforestillinger og undervist elever i hele Vestlandsområdet.

-Hilde Sol har vært Kunstnerisk medansvarlig i oppbygging av bl.a. ”Kvinner på Randen”, ”Ylvis” og ”SMXL”, hvor hun også har hatt koreografi og regiassistanse på samtlige av deres produksjoner.  I tillegg har hun bl.a. hatt ansvar for koreografi på suksessene ”Singel og Sand”, ”Cato & Claus”, ”Vestlandsrevyen”, ”Herborg & Hope”og ”Margot, – the show”.

-Høsten – 2009 var hun koreografiansvarlig på DNS` tre største satsninger, i tillegg til ”Hope-Breivik T/R”, ”Vinskvetten” og ”Nordic Tenors”. Hun er nå koreograf for Marit Voldsæters ”Drit i å danse” som har premiere januar – 2010.

-I 1989 var Hilde Sol ansatt i Oslo Kommune som Fylkeskonsulent for TV aksjonen ”Til Kvinner i den 3. verden”.

Hilde Sol har innehatt en rekke verv innen norsk kulturliv. Hun har blant annet vært Statens representant i styret for Carte Blanche dansekompani, Hordalands representant i storstyret Norske dansekunstnere og aktiv vara-representant i styret for Fond for Utøvende Kunstnere. Hilde Sol fikk Hordaland Fylkes kulturarbeiderpris (for arbeidet med Fargespill) i 2007.
Ref: Fargespill

Vi gleder oss stort til å jobbe med Hilde fremover, og kan nesten ikke vente til å se hvordan arrangementet vårt blir i år!

 

Ingen kommentarer: